Kigyulladt a dorogi hulladékégető – VIDEÓVAL

2020. május 7-én este kigyulladt a dorogi hulladékégető. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lakosság nem volt veszélyben.


Videó: Totyik Videos Youtube csatorna

Az Időkép.hu webkameráján pár perccel 19 óra előtt látható először füst. A kamerán jól látható, hogy 19.03 perc és 19.32 perc között intenzíven száll a füst és úgy tűnik, hogy a Kálvária, illetve Csolnok irányába.

20 óra 1 perckor érkezett az első hír a katasztrófavédelem részéről miszerint tűz keletkezett egy hulladék-feldolgozó üzem hordótárolójában csütörtök este Dorogon, a Bécsi úton. A tűzesethez az esztergomi, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt habsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését.

20 óra 27 perckor a tűzoltók még az izzások megszüntetésén dolgoztak.

21 óra 20 perc körül az esztergomi, a nyergesújfalui és a bajnai tűzoltók eloltották a dorogi hulladék-feldolgozó üzem területén keletkezett tüzet. Az egységek utómunkálatokat végeztek a helyszínen.

Fotó: Vass Hajnalka

Dorog

Dr. Tittmann János Dorog Város polgármestere az alábbi tájékoztatást közölte a közösségi médián keresztül:

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól kapott tájékoztatás alapján gázolaj-szerű folyadék égett a dorogi égetőmű területén.A tűzesethez az esztergomi, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt habsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését.A katasztrófavédelemtől kapott információ szerint a lakosság nem volt veszélyben. A tűzeset jegyzőkönyvét a holnapi napon közöljük.

Esztergom

Hernádi Ádám Esztergom Város polgármestere 20 óra 30 perc magasságában a következőkről tájékoztatott facebook oldalánt:

Kedves Esztergomiak, kedves Esztergom-Kertvárosiak! Tűz ütött ki a dorogi hulladékégetőben. Tájékozódtam az ügyben és azt az információt kaptam, hogy a létesítményi és a hivatásos tűzoltók a tüzet megfékezték. Személyi sérülés nem történt, egészségre káros anyag nincs a levegőben.

Tokodaltáró

Petrik József Tokodaltáró polgármestere szintén este fél kilenc körül a következőkről tájékoztatta a lakosságot:

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint tűz ütött ki a dorogi hulladékégetőben. A tűzoltóság végzi a feladatát, Tokodaltáró tekintetében veszélyhelyzet nem áll fenn. Lehetőség szerint az ablakokat csukják be, de pánikra, aggodalomra a tájékoztatás szerint nincs okunk.A tudomásomra jutott információt megosztom Önökkel! Kérem a facebookot nem használó családtagjaikat, ismerőseiket telefon tájékoztassák, és nyugtassák meg őket, hogy veszélyhelyzet nem áll fenn. Petrik József polgármester

Fotó: Élhető Városért Egyesület

A legnagyobb közösségi oldalon (facebookon) többen is azt nehezményezték, hogy miért nem tájékoztatták azonnal a lakosságot a hétfőnként próbaszirénázásokat tartó légvédelmi szirénákon és hangosbeszélőn keresztül arról, hogy a lakosság megelőzésképp legalább az ablakokat szíveskedjen zárva tartani addig, amíg biztossá nem válik, hogy nem került semmilyen mérgező anyag a levegőbe.

A Dorogi-medence információi szerint a C1-es hordótárolóban ütött ki a tűz, amit gázolaj és laborvegyszerek tárolására használnak.

Vizsgálat indult a dorogi égetőben keletkezett tűzzel kapcsolatban.

Dorog Város Önkormányzatának május 14-i tájékoztatója szerint veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemzavarnak minősítette az égetőben történt tűzesetet az iparbiztonsági hatóság.

Forrás: Katasztrófavédelem, Facebook hozzászólások, Dorog.hu, Dorogi-medence
Fotók: Időkép webkamerája, Vass Hajnalka, Élhető Városért Egyesület
Videó: Totyik Videos Youtube csatorna

Hozzászólás

Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el